Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 190ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Α’ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και εφέτος η 190η επέτειος της εγκατάστασης της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στο ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στη Στεμνίτσα την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κύριος Ιερεμίας με πρωτοψάλτη τον ειδικό γραμματέα του Δ.Σ. του Πατριωτικού Συνδέσμου Τρικολώνων, κ. Χαράλαμπο Αντωνακόπουλο, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.
Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμπατριώτες μας και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Γορτυνίας κατευθύνθηκαν στην πλατεία του χωριού όπου προσφέρθηκαν γλυκά, καφές και αναψυκτικά ενώ απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας από τον χορευτικό όμιλο Τρίπολης «Αρκαδιανή». Έπειτα με την προτροπή της χορευτικής ομάδας χόρεψαν στην πλατεία του χωριού όλοι οι συμπατριώτες μας και η γιορτή έκλεισε με την παράθεση γεύματος στους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Τρικολώνων προκειμένου να ενισχύσει την συμμετοχή των Αθηναίων Στεμνιτσιωτών, μίσθωσε λεωφορείο από την Αθήνα για τη Στεμνίτσα διευκολύνοντας έτσι σαράντα συμπατριώτες μας που επιθυμούσαν να παρευρεθούν στην εορτή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί Στεμνιτσιώτες και μέλη της δημοτικής και της τοπικής αρχής μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλος Γ., ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην πλατεία τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο υπερμεγέθης δήμος Γορτυνίας και την ανάγκη να υπάρξει καλή διάθεση, συνεργασία και σύμπνοια από όλους για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία είναι όλοι αντιμέτωποι καθημερινά.

Στο σύνδεσμο " Φωτογραφίες" της ιστοσελίδας μας θα αναρτηθούν φωτογραφίες από την γιορτή.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και του χρόνου να γιορτάσουμε ξανά την ιστορική αυτή επέτειο του τόπου μας με την ίδια κατάνυξη και λαμπρότητα.